Audrey irem

Audrey irem

Platinum Vuvu Temizleme Yağı..

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan bir Japon firması olan Platinum Vuvu denemem için makyaj temizleme yağını gönderdi. Aslında makyajımı makyaj temizleme sütleri ile çıkartmayı seviyorum ve bu makyaj yağı deneyimi benim için bir ilk oluyor. 
Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Siteden alıntı yapıyorum, platinum nedir ve ne işe yarar bilgisi için.
"Özel teknoloji ile su molekülerini sımsıkı kuşatan koloid haline getirilen platin mikro parçacıkları, cildinizi nemlendirir ve elektrik potansiyelini düzenler. Aynı zamanda, cildinizi Ultraviole ışını, yaşlılık ve stresten oluşan oksidasyondan gün boyunca korur."
"Platinum vuvu premium brilliant temizleme yağısabunlosyonserum ve şampuan olarak dünyanın 12 ülkesinde 22 adet patente sahip olan, dünyada başka benzeri olmayan çok özel saç ve cilt bakım ürünleridir."
Ayrıca
"Platinum vuvu, dünyanın 12 ülkesinde 22 adet patente sahip olan, platinum koloidi "sai" nin bol miktarda kullanılmasıyla üretilen, dünyada başka benzeri olmayan çok özel bir kozmetiktir." 
Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Burada hemen nihayet benim de savunduğum 3 in 1- 5 in 1 tarzı birkaç özelliği bir arada bulunduran tek bir makyaj temizleme ürününün hem makyaj temizlemeye hem de cildi temizleyip makyajdan, günün kirinden, krem kalıntılarından ve sebumdan arındırmaya yetmeyeceğini bilimsel olarak görmüş bulunuyorum. Platinum Vuvu der ki, temizleyici ve yıkayıcının çıkardığı kirler tamamen farklıdır. Ciltteki 2 türlü kirden biri fondöten, güneş kremi, far gibi makyaj ve makyaj artıklarından oluşan kirlerdir. Bunlara ciltten akmaması yağ katılır ve normal bir yıkayıcı ile çözülmez ama yağlı bir yıkayıcı ile eriyip çıkacaklardır. Diğeri ise sebum, kir, toz ve ayrıca dış kaynaklardan gelen kirleticilerdir. Bunları ise normal bir yıkama jeli ya da köpüğü rahatça arındırır. O nedenle ben makyaj yapmıyorum cildimi yıkamama gerek yok diyenler oldukça yanılıyorlar. Normal bir el sabunu ya da sıvı sabun ile cildi temizlemek ne kadar hatalıysa hiç yıkamamak ya da sadece su ile temizlediğini düşünmek de o kadar hatalı. Çünkü sade su ya da sabun gözeneklerde biriken günlük toz, kir ve yağı temizlemeye yetmeyecektir.

Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Ürün bir Japon markası tabi o yüzden arkasını falan okuyamıyoruz ama kendi sitesinde her türlü bilgi hatta fazlası mevcut merak edenler için de yine siteden aldığım içindekiler bilgisini de ekliyorum buraya.
"Etilheksil Palmitat, İzotridesil İzononanoat, Sorbeth-40 Tetraoleat, Skualen, Poligliseril-2 İsostearat, Platin, Portakal Kabuğu Yağı, Su, Tokoferol, Soya Yağı"
Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Ürün yağ gibi değil daha çok su gibi ama rengi tam şeffaf da değil hafif koyu renkli bir sıvı. Kuru ellerinize aldığınız 2-3 pompa ürünü cilde masaj yaparak uygulamak gerekiyor. Bu arada ten makyajımın çoğu, göz makyajımın da büyük bir kısmı tam denildiği gibi eriyip gidiyor. En zor çıkan ürün tabi ki maskara, parmaklarla yumuşak ve dairesel hareketlerle biraz ovalamak gerekiyor. Gözde tabi buğulu bir his bırakıyor.  Daha sonrasında ister önce bir misel su ile üzerinden geçin ister direk bir jel veya köpük temizleyici ile yıkayın. 
Daha önce hiç yağ kullanmamıştım demiştim makyaj temizlemek için. Platinum Vuvu makyaj temizleme yağını kullanmaya başladığımdan beri farkını görmek ve fikir edinmek için çoğu kişinn kullanıp memnun olduğu hindistan cevizi yağını birkaç kere kullandım. Makyajı güzel temizliyor ama kalıntı bırakıyor mu evet. Ama asıl değinmek istediğim fark şu, hindistan cevizi yağı cildi nemli fakat oldukça yağlı bir hisle bırakıyor. Çoğu kişi o yağlı hissi hiç sevmiyor biliyorum. Platinum Vuvu ise cildi nemli, parlak ancak hiç bir şekilde yağlı his olmadan bırakıyor. Yani en son bunu kullandınız diyelim cildi öylece bırakabilirsiniz, kadife gibi duruyor. Kokusu çok güzel zaten içinde portakal kabuğu yağı var, sürerken hissediliyor ama çok ağır değil rahatsız etmiyor. Tabi içinde kozmetik ürünlerde kullanılması pahalı bir element olan Platin kolloidi'nin en yoğun şekilde bulunduğu marka olmasından dolayı fiyatları da oldukça yüksek bana göre. Beğenmesine beğendim ama bu fiyata almaya cesaret eder miydim bilmiyorum. Marka ile ilgili tüm detayları buradan inceleyebilirsiniz.
Sevgiler..
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.