Cildiye’ye dayanan cilt güzelleştirme yöntemi nedir?

Cildiye’ye dayanan cilt güzelleştirme yöntemi nedir?

Herkesin hayran olduğu güzel bir cilt… Elbette, doğru kozmetikleri seçmek de önemli olsa da, cildin güzelliğini korumak için öncelikle temel bilgilerden başlayalım.

Cilt güzelliğinin temeli, ciltteki kirleri tertemiz çıkarmaktır.

Cilt bakım Üniversitesi’nin önerisinde en önemli olanı yüz yıkamaktır. Gözeneklerde kirlerin biriktiği, kütiküllerin kaldığı ciltlere bakım yapsak bile, losyon ve benzeri kozmetik ürünlerin etken maddelerin cildin içine girmesi zor olacağından dolayı etkisi de zayıflar.

Özellikle, yağ içeren makyajlar ve oksidasyon olan sebumlar cildin en büyük düşmanıdır. O şekilde bırakıldığı takdirde gözenekler tıkanır, pürüz, akne gibi sorunlara neden olur.

Gözeneklerden sebum, ter ve her türlü atıklar atılır. Bunlardan sebum ile terler birleşerek sebum tabakasını oluşturur ve cilt içindeki nemliliğin dışarı çıkmamasını sağlar. Ayrıca, sebum tabakası, cildi dış tahriklerden koruyucu bariyer rolüne de sahiptir. Gözenekler tıkanınca bu tür bariyerin oluşması da engellenir. Cilt için çok kötü bir durumdur.

Losyon ve serumlarla bakım yapmadan önce, sadece cilt yüzeyi değil, gözeneklere kadar kirleri tertemiz çıkarmanın ve cildi her gün nötr hale getirmeni cilt güzelleştirmenin kısa yolu diyebiliriz.

Kirleri çıkarmak için temizleme ve yüz yıkama gereklidir.

Son zamanlarda iki kere yüz yıkamaya gerek olmadığını vurgulayan ürünler de çıkmış olsa bile, kirleri düzgünce çıkarmak için yine de temizleyici ve yıkayıcı her ikisini kullanmak daha idealdir. Nedenine bakarsak, aslında temizleyici ve yıkayıcıların çıkardığı kirler tamamıyla farklı şeylerdir.

Yüzdeki kirler genel olarak iki çeşit olur. Biri, fondöten, güneş kremi ve göz farı gibi makyajdan olan yağ kirleri. Bunların içeriğinde cilde yapışıp, terlerde düşmemesi için katılan yağ maddeleri normal yıkayıcılarla çıkmayacaktır. Bu tür yağlı kirleri eritip çıkarma etkisine sahip olanlar temizleyicilerdir.

Diğeri ise sebum, ter, eski kütiküller gibi vücuttan atılan kir ve toz, ayrıca polen gibi dışarıdan gelen kirlerdir. Bunları normal yıkayıcı ürünlerle çıkarmak mümkündür.

Kısacası, yüzümüzü yağ içeren makyaj kirlerini eritme etkisine sahip olan temizleyicileri ve onun dışındaki kirleri çıkaran yıkayıcıları kullanılarak iki kere yıkamamız gerekiyor.

Uyku, yemek ve uygun egzersiz de gereklidir.

Geleneksel Çin tıbbında, cildin iç organların durumunu gösteren ayna olduğu söyleniyor. Ciltteki hassaslık, pürüzler, sivilceler ve kaşıntı gibi semptomlar, vücut bağışıklık gücünün zayıfladığını gösterdiği düşünülüyor.

Dengeli beslenmeye ( Protein, Karbonhidrat, Yağ, Vitamin, Mineral gibi 5 büyük besin maddelerini düzenli almak) ve yeterli uyumaya da dikkat etmemiz gerekiyor.

Uygun olan egzersizlerle stresleri atmak, terleyerek metabolizmayı hızlandırmak gibi içinden yapılan bakımlar da cilt güzelleştirmek için olamazsa olmaz önem taşıyor.

 

Dr. Okubu Shin

(Japoncadan çeviren Dr. Ablet Uygar)


Japonca orijinal kaynak için tıklayın

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.